Ljubav uprkos braku – Kako sačuvati ljubav, bliskost i strast u braku

Ljubav uprkos braku – Kako sačuvati ljubav, bliskost i strast u braku

 

Da li se vaš brak ili duga ljubavna veza nalazi na prekretnici? Osećate li da više niste onako srećni kako ste to bili na početku vašeg odnosa i da je vreme za neke promene?

 

Čini li vam se ponekad da je istina sve ono što su vam drugi govorili i da u braku s vremenom i ljubav i strast opadnu i da među vama ostane samo prijateljstvo (a možda ni to, možda samo navika)?

 

Jeste li već uhvatili sebe kako govorite: „Ma svi muškarci na Balkanu su prosto takvi, ni jedan neće pomoći oko djece ili kuće“? Ili: „Žene uvek za nešto zvocaju“?

 

Čini li vam se da se više ne smejete kao nekad, ne razgovarate kao nekad, i kao da se više ne razumete?

 

Da li su obaveze oko dece, škole, kuće odgovornost samo jednog od vas dvoje?  I da li se zbog toga neprestano svađate? Ili možda u svom tihom nezadovoljstvu ćutite i trpite? Osećate da ste na izmaku snage, jer više nemate vremena za sebe?

 

Da li sve češće izlazite odvojeno, svako sa svojim društvom, i gotovo da više i nemate zajedničke prijatelje i aktivnosti?

 

Da li vaš partner/ka ima neke ružne navike, poput toga da vas kritikuje, smatra da ste krivi za sve što se dešava u kući i između vas?

 

Da li vam zamera što provodite vreme sa svojim prijateljima, ili što posećujete roditelje?

 

Prebacuje li vam da previše radite i da ste prestali vreme posvećivati porodici? Ili se protivi vašoj želji da radite i karijerno se ostvarujete?

 

Možda vam se nekad čini da vaš partner od vas očekuje da mu čitate misli i da unapred znate šta želi, bez da vam to i kaže. Možda se i trudite da ga usrećite, ali ma šta uradili, kao da nije dovoljno.

 

Osećate li da ste već sve učinili, ali da i dalje ne možete zadovoljiti njena ili njegova očekivanja?

 

A opet, volite ga i želite da vaš odnos ponovo bude lep.

 

Vaša želja je tako prirodna. Svi mi želimo da volimo i da se osećamo voljenima. Želimo imati srećan partnerski odnos pun razumevanja, poštovanja, samopoštovanja, bliskosti i strasti.

 

Ipak, kao i za većinu stvari u životu, nismo se rodili sa unapred ugrađenim specijalnim veštinama koje bi nam omogućile da se naš partner uvek ponaša prema nama najbolje moguće. (Dođavola i ta slobodna volja! :))

 

Srećom, možete naučiti kako da vaš partnerski odnos učinite ponovo divnim i opet rasplamsate i ljubav i strast, uprkos braku.

 

Možete naučiti kako iskomunicirati vaše potrebe i želje partneru i napraviti kompromis u tome kada će čije i u kojoj meri biti zadovoljene. Možete ponovo osećati da vas partner uvažava i poštuje.

 

Kako to znamo? Jer su to uspeli i mnogi drugi naši klijenti. Bićemo podrška i vama.

 

S ljubavlju, <3

Tijana, Lana i Ivana

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *